Képeslapküldés: Karácsonyi képeslap 2014
Szabó Ervin Akadémia
A Munkáspárt YouTube csatornája
Videók:
Munkáspárt videók

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Magyar Munkáspárt

25 Éves a Munkáspárt

25 Éves a Munkáspárt

Huszonöt esztendeje, 1989. december 17-én született újjá a Munkáspárt. Sok ezer tisztességes kommunista, becsületes, egyszerű ember vállalta, hogy nemet mond a kapitalizmusra, kitart a szocializmus mellett. A Munkáspárt újjászületése az ő történelmi érdemük. Nagyszerű tettük emlékét megőrizzük, és erőt merítünk belőle mai harcunkhoz.

A képgaléria megtekintéséhez kattintson ide

Folytatjuk, mindig folytatjuk!

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

Mások eltűntek, mi élünk

Folytatjuk, mindig folytatjuk!Az elmúlt hetekben végigfutottunk a Munkáspárt 25 esztende­jén. Szívesen megállnánk minden egyes állomásnál, elidőznénk a régi eseményeknél, felidéznénk az ismerős arcokat. A következő hetek ünnepségein lesz erre is mód. Most, befejezésül összegezzük magunkban azt, amit elértünk, amire építhetjük a következő 25 évet. Az elmúlt 25 évben gyaláztak, támadtak, karanténba zártak bennünket, de mi megvédtük a pártot. Más pártok eltűntek, a Munkáspárt viszont él és küzd. Hol van Antall József MDF-je? Hol van Kunczéék SZDSZ-e? Hol vannak a kisgazdák? Hol van Torgyán Jóska, aki előtt egy ország vigyázzban állt? Hol van az „aprószentek”, az Agrárszövetség, a Köztársaság Párt, a Vállalkozók Pártja? Mi nem lettünk megalkuvók, nem kértünk a tőkések kegyeiből. Sok párt úgy akarja túlélését biztosítani, hogy kiegyezik a tőkésekkel. Vajnaiék elmentek tőlünk, mert a tőkés MSZP-vel való megegyezésben látták a jövőt. És hol vannak most?

Bővebben...

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

Nemzeti és internacionalista párt

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

2014. november 16., Nemzetközi találkozóA Magyar Munkáspárt a nemzetközi kommunista és munkásmozgalom ismert és elismert részese. Pártunk a kezdet kezdetétől jelen van a sokoldalú tanácskozásokon, és aktívak is vagyunk. A Munkáspárt olyan pártként él a mozgalom tudatában, mint amely ugyan nem tartozik a nagy pártok kategóriájába, de sok értékes tapasztalattal rendelkezik, és érdemes odafigyelni arra, amit mond. A világban becsülik azt is, amit más pártokkal folytatott kétoldalú kapcsolatokban teszünk. És végül: becsülik szilárd internacionalista politikánkat.

Bővebben...

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

A párttal, a néppel egy az utunk

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

Új és régi párt

1989 decemberében az MSZMP újjászervezéséről születik döntés, de mint a későbbi események mutatják: új párt születik. A Munkáspárt életében egyszerre van jelen a múlthoz kapcsolódó folyamatosság és az új, amely nem egyszerűen megújulás, hanem a megváltozott helyzetnek megfelelő eszmei, politikai, szervezeti intézkedések összessége. A Munkáspárt helyzete új, minőségileg különbözik a megelőző történelmi időszakok példáitól. A magyar munkásmozgalom történetében az első olyan párt, amely a szocializmus leverése utáni helyzetben, tőkés viszonyok között születik újjá. Legális párt, de nem részese a hatalomnak. Olyan párt, amely magyar viszonyok között születik, külső segédlet nélkül.

Bővebben...

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

Választásról választásra

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

Karacs Lajosné szavaz a 2002. évi önkormányzati választásokonBármilyen furcsán is hangzik, a parlament nekünk nem cél, hanem eszköz. A választás is az. A mi dolgunk a munkást, a dolgozót, a szegényt képviselni, és az ő érdekében tenni. Képviseljük az ő érdekeiket a választásokon? Nagyon is! Ráolvassuk a hatalomra az igazságot: rosszul élünk. Az emberek ezt értik. Azt is értik, hogy a mi programunk jó válasz az ő bajaikra. Amit nem hisznek el, legalábbis ma még nem, az más. Azt nem hiszik el, hogy a mai kapitalizmusban meg lehet valósítani. Harcra, forradalomra pedig egyelőre nem vágynak az emberek, illetve nem tudják elképzelni.

 

Bővebben...

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

Sorsfordító viták

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

2005. június 4.Az elmúlt negyedszázadban a Munkáspárt sokféle vitán, éles konfliktuson, belső harcon ment keresztül. Egy részükre már nem is emlékezünk, a szereplők is feledésbe merültek. Mégis fontosak, hiszen így formálódott, így edződött a Munkáspárt. Így vált olyan párttá, amely elmondhatja: egységes gondolkodunk, és egységesen cselekszünk. És még valami: a politikai tévedés olyan betegség, amiből ki lehet gyógyulni, de vissza is lehet esni. A Munkáspárt alapítóit 1989 decemberében egy gondolat kötötte össze: védjük meg az MSZMP-t, a pártnak élnie kell! Ebben volt egyetértés a „nagy öregek” között, az új vezetés tagjai között, de a párttagság is ebben értett egyet. Szinte minden másban vita volt. A megújult MSZMP megalakulásával lényegében teljesült az a feladat. A jövő kérdéseivel való szembenézés húzódik, de az 1990. márciusi választások után már nem lehet elkerülni. A Munkáspártban jó két éves vita indul el.

Bővebben...

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

Harcolunk a NATO ellen

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook

Mondd meg, mit gondolsz a NATO-ról, megmondom, ki vagy!

Harcolunk a NATO ellenA Munkáspárt létének első pillanatától kezdve küzd Magyarország NATO-tagsága és egyben a háború ellen. A NATO és az EU jelenti a magyar kapitalizmus két alapvető nemzetközi pillérét. A magyar milliárdosok és szupergazdagok, illetve pártjaik, a konzervatívok és a szocliberálisok nyugodtan alhatnak, hiszen eddig egyetlen NATO-, illetve EU-tagállamban sem döntötték meg a tőke uralmát. A NATO-hoz való viszony ezért választóvíz. A magyar tőkés pártok a parlamenten belül és kívül támogatják Magyarország NATO-tagságát, és minden mást, ami ebből fakad. Ebben nincs vita közöttük, sőt erről nem is engednek vitát a társadalomban.

Bővebben...

SatartlapGoogle bookmarkTwitterFacebook